Адрес: гр. Варна, Бул. Република 65

Медицински комплекс Младост 4, Корпус В, кабинет 418

Изработване на мостови конструкции със стъклени опори

Изработване на мостови конструкции със стъклени опори

За да се подготви зъбът за корона се налага да бъде изпилен (под упойка). Взема се отпечатък, по който в зъботехническата лаборатория се изработва короната. Върху изпиления зъб се поставя временна корона от композит, изработена веднага в кабинета или от пластмаса изработена в лабораторията. Временната корона запазва изпиленото пънче, помага при хранене, има значение за външния вид. Тя престоява в устата около седмица до окончателното изработване на постоянната корона

Системата стъклени опори е създадена преди 16 години от унгарски зъботехник. Самият той обучава зъботехниците, които получават международно признат сертификат за изработване на специални фиксирани мостови конструкции върху стъклена опора.

Системата е уникална, защото елиминира проблема на липсващи собствени опорни зъби. Освен това не е необходима никаква хирургична интервенция. Стъклените опори са произведени от специален материал, който се задържа безпроблемно към лигавицата на челюстта и така замества липсващите собствени опорни зъби. Системата работи успешно в случаи на липсващи задни зъби или заедно с импланти.